Soorten fotografie

Bruiloft


Trouwen, verloven of een avontuurlijke elopement op een mooie locatie. Mijn stijl is verfijnd en filmisch maar ongedwongen. Met analoge camera's voeg ik naast de digitale beelden nét dat beetje extra romantiek toe. In tijdloze stijl of juist 100% vintage.

Event


Concerten, (thema)feesten, festivals en andere bijzondere dagen. Ik doe het net even anders dan normaal: Ik gebruik graag bijzondere analoge camera's naast het digitale werk, voor een vleugje extra smaak en stijl. Dat levert tijdloze, authentieke beelden op.

Portret


Omgevingsportretten die een verhaal vertellen, artistieke bandfoto's, een schrijversfoto voor op een boek, of een lifestyle fotoshoot waarbij ik jullie fotografeer zoals jullie écht zijn. Of een filmische fotoshoot, helemaal geënsceneerd, voor een magazine of unieke familiefoto.

Fine art


Beelden gemaakt als kunstwerk, waar technische vaardigheden, creativiteit en expressie samenkomen. Mijn fine art fotografie is beschikbaar in limited edition prints in verschillende formaten.

F.A.Q.

Wat voor fotografie bied je aan?

Ik bied verschillende soorten fotografie aan. Onder andere: Trouw/bruidsfotografie, omgevingsportretten, zakelijke portretten, familieportretten, creatieve/editorial photoshoots, concerten/festivals/events, themafeesten en meer. Storytelling is een term die de laatste jaren wat teveel gebruikt wordt, maar toch is dat een goede beschrijving van wat ik in alle soorten fotografie probeer toe te passen.

Heb je een specifieke fotografische stijl?

Natuurlijk heb ik een eigen kijk op de wereld, maar ik stem de visuele stijl af op de wensen van de klant. Gezamenlijk kunnen we vooraf een stijl ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een moodboard met voorbeeldfoto's. De te gebruiken apparatuur en werkwijze worden hier dan op aangepast. Digitaal kan natuurlijk alles, maar ik kan bijvoorbeeld ook bijzondere vintage camera's inzetten voor een specifieke of juist een tijdloze 'look'. Het leuke aan analoge fotografie is dat je vooraf al creatieve keuzes maakt in het kiezen voor een bepaald type filmrol. Er zijn veel verschillende soorten. Het is niet alleen kleur of zwart-wit.

Ook de manier van werken is een keuze: Ongedwongen lifestyle fotografie, waarin ik op een eerlijke wijze zo mooi mogelijk vastleg wat er gebeurt, of juist een artistieke enscenering, met belichting en aankleding als voor een filmset.

Waarom nog analoog?

Het is vooral anders, niet beter of slechter. In een tijd waarin steeds meer mensen gedesillusioneerd raken door de zielloosheid van de digitale wereld van nu, biedt het een charmant en zeer interessant alternatief. De professionele analoge camera's van vroeger zijn bovendien prachtig en een genot om mee te werken. Het fotograferen wordt een grotere uitdaging, maar het voelt ambachtelijker. Ook introduceert het werken met film weer wat meer ruimte voor het onverwachte. Net als in het leven is het dankbaar om open te staan voor het onverwachte, in plaats van precies te weten wat er op je pad komt.

Fotografeer je alleen analoog of ook digitaal?

Beide! Digitale fotografie is een betrouwbare basis. Analoge fotografie is een bijzonder alternatief met eigen voor- en nadelen. Het kan ook een uniek extra ingredient zijn.

Krijg ik de analoge foto's ook digitaal?

Alle analoge negatieven kunnen worden gescand en zijn digitaal te ontvangen. Bij grote aantallen maken we meestal eerst een selectie van de beste beelden in verband met de hoeveelheid werk. Alles gebeurt natuurlijk in overleg.

Waar kan ik meer voorbeelden van je werk vinden?

Ik loop wat achter met het updaten van mijn website. Binnenkort zal ik meer werk toevoegen. Bij een kennismaking kan ik mijn portfolio laten zien. Een kleine selectie van mijn fine art fotografie is te vinden op www.ronaldvonk.com